Kategorier
Indlæg

HØST-blad december

“Nu går vi en dejlig julemåned og et nyt år i møde.
December er fyldt med ekstra hygge, julegodter og samvær for de fleste, men julen kan også minde os om at række ud for at hjælpe eller blive hjulpet, hvis man savner eller mangler.
Julen kan huske os på, hvor meget vi har at være taknemmelige for og glæde os over, selv i en krisetid. ”Glæd dig!” skriver Tor Nørretranders i bogen af samme navn. ”At glæde sig betyder, at man hele tiden gør verden større, venter sig mere af den, giver den mere, tør mere.” (Glæd dig, Nørretranders, 2007).
Selvom vi ikke slipper for sorg og smerte, kan vi måske alligevel øve os på at glæde os over alle dem og alt det, der betyder noget for os. Det vi har, og det, som er til stede lige nu.
Glæden rækker også ud over det bestående som en forventning en positiv forandring. Det nye år kan inspirere til at gøre status og motivere til at lægge planer for at realisere vores ønsker, forsæt og drømme. Vi kan prøve at skabe en ønsket forandring med bittesmå skridt, handlinger og valg.
I Papmachéreglen giver Hella Joof sit bud på, hvordan man kan hylde de små fremskridt og hverdagssituationerne “Man skal drysse glimmer på, hver gang der sker noget godt, og stille det på kaminhylden. […] Der er ikke noget, der er for småt. Alt, der gør dig glad kan bruges. […] Tak og glimmer på. Sådan vænner vi vores hjerner til at huske det gode.” (Papmachéreglen, Joof, 2016).
Vi ønsker dig den dejligste december, en fredfyldt jul og et lykkebringende nytår fyldt med glæde og glimmer.

De bedste hilsener

Redaktørgruppen”

Læs HØST-bladet her: http://www.agurk.dk/bugge/mbk/hoest/2022_12.pdf